maanantai 23. heinäkuuta 2012

Mikä kasvi?

Tämmöisiä löytyi kukkapenkin raivausurakan jälkeen. Osaatko kertoa, mitkä kukat ovat kyseessä?

1. 
2. 
3.
4. Mikä puu? Vaaleanpunaiset kukat kesä-/heinäkuussa. On kuulemma joku perinteinen puu vanhoissa pihoissa. Tältä pätkin surutta alaoksia, koska alla oleva kasvullisuus ei saanut ollenkaan valoa. Puun taakse istutan varjoisan paikan maanpeitekasveja ja lisäksi taidan laittaa lintujen juottoaltaan.
4.

4 kommenttia:

  1. Meiltä löytyi myös ykköstä ja kakkosta, joten ilmottele mullekin jos saat nimet niille? :) Meillä oli tarkotus tänä kesänä vain katsella mitä tuolta penkeistä ja puskista nousee, mut tää puutarhan varustelu ja istuttelu on lähteny nyt jo vähän käsistä... Enkä todellakaan laskis itteeni miksikään viherpeukaloksi :D Aion jopa ens keväänä esikasvattaa taimia ja iskee sen jälkeen entisene hiekkalaatikkoon vapaalla luovuudella T: Kaisu Tuploksesta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ukonhatulta minusta tuo ensimmäisen näyttää. Vaaleansiniset kukat tekee heinä-/elokuussa.

      Voisi se olla vanhojen pihojen ritarinkannuskin. Se kasvaa korkeaksi ja tekee vaalean siniset kukat.

      Kakkosta en tunne. Kolmas on jokin rönsykasvi - eihän se rönsyleinikki vain ole? Onko kukkinut?

      Anja -äiti

      Poista
  2. 1. Ukonhattu. Erittäin myrkyllinen! Käsiteltävä hanskat kädessä. Ukonhattu on aika äkäinen leviämään, joten jos kasvustoja ilmestyy paikoille, joihin et sitä halua, kannattaa nyhtää pois heti keväällä. Meillä (vanha maatalon pihapiiri) levinnyt "joka paikkaan".
    2. Lehti näyttäisi jonkin kellokasvin lehdeltä, onko violetit kukat?
    3. Akileija, vanha monivuotinen perenna. Kukkii yleensä kesäkuussa, värejä on monia erilaisia.
    4. Puu? Löytäisitkö apua www.luontoportti.com > tunnista kasveja. Siellä voi etsiä myös kukkien nimiä lehden muodon, kukkien värin ja kukinnon tyypin perusteella. Näppärät sivut, kun yrittää selvittää vanhan pihan aarteita...
    t. Satu

    VastaaPoista
  3. Kiitos kaikille avusta! Täytyy siis käsitellä ukonhattua hanskat kädessä.

    Satu - kukkien värejä en tiedä, nuo kasvit kun löytyivät "piilosta". Täytyy tarkkailla tilannetta ensi vuonna. Kiitos linkistä.

    Kaisu - kovahan hommahan se on olla innostumatta liikaa =) Onneksi tuo ryytimaa vie tehokkaasti sen kaiken vähäisenkin ylimääräisen ajan.

    VastaaPoista